Varna – lankytinos vietos

Varna – puiki stotelė ieškantiems jaukaus rojaus kampelio su visais vasaros atributais pernelyg nenutolstant nuo namų. Tai turbūt vienas įspūdingiausių miestų visoje Bulgarijoje, kur saule ir šiluma galima mėgautis ištisus metus. Bet ne vien paplūdimių blizgesys ar vaiskus dangus skatina atkreipti dėmesį į šią kryptį.

Esama išties patrauklių lankytinų vietų, kuriose dominuoja istorinė architektūra bei savo pėdsaką palikusios skirtingų epochų relikvijos. Nenuobodus ir miesto naktinis gyvenimas, kupinas nesibaigiančių vakarėlių, spalvingų šviesų, kokybiškos muzikos. Sužadinome smalsumą? Štai dar kelios priežastis, kodėl privalote apsilankyti Varnoje.

Automobilio nuoma Varnoje

Iš visų Varnoje aptinkamų statinių, išskirtume Mergelės Marijos katedrą arba kitaip tiesiog soborą. Ši bažnyčia stebina tiek savo dydžiu, tiek įmantriais, auksu padengtais kupolais, ypač žavingai atrodančiais jau sutemus. Papildomo žavesio suteikia ir senove dvelkiantis, neobizantinis stačiatikių šventovės stilius.

Tam tikrų sąsajų su Lietuva atrastumėte apsilankę Vladislovo Varniečio mauzoliejuje. Pastarajame saugomi amžino poilsio atgulusio Jogailos sūnaus palaikai.

Dar vienas religinės tematikos statinys – Aladzha vienuolynas. Iki mūsų dienų išlikę vienuolyno pamatai mena itin senus laikus, siekiančius dar V a. Atidžiai besižvalgydami turėtumėte pastebėti istorinės reikšmės freskų motyvų.

Varna lankytinos vietos

Varna

Su gausia eksponatų kolekcija, apimančia laikotarpį nuo akmens amžiaus iki viduramžių, jus pasitiks archeologijos muziejus. Jau vien išorinis fasadas tiesiog užgniaužia kvapą, o kur dar visi muziejaus lobiai (juvelyrika, paveikslai, monetos, keramika) pasakojantys apie didingą Varnos praeitį.

Neaplenkite ir etnografijos muziejaus, leisiančio išsamiau pažinti regione vyraujančius papročius bei iš kartos į kartą perleidžiamas tradicijas. Čia išvysite ankstesnių kartų naudotus buities rakandus, drabužius, ūkio padargus.

Nuostabus vidaus interjeras, prabangus dekoras, kruopščiai prižiūrėtas parkas, vyno rūsys – tai Euxinogrado rūmų paveldas. Viskas, aplink kadaise priklausė Karališkajai šeimai.

Grožis ir gamta neatsiejami botanikos sodo atributai. Šimtai medžių, rečiausi žemės augalai, krūmai, kartu susijungia į harmoningą visumą, nuo kurios taip sunku atitraukti akis. Vietoje veikiančiame turguje galima nusipirkti kambarinių augalų namams ar sodinukų laiko aplinkai papuošti.

Jei į kelionę kartu pasiimate ir atžalas, būtinai su jais aplankykite miesto garsenybę tapusį jūros parką. Mažiesiems tikrai patiks popietė zoologijos sode  ar delfinariume, o vakarėjant parko teritorija tampa tikra stebuklų ir magijos karalyste.

Be visų šių atrakcijų daug dėmesio sulaukia spalvingas akvariumas, kerintis žuvų įvairove bei vandens augalijos pasauliu. Ką pamatyti bus jūrų laivyno muziejuje, pristatančiame su laivyba susijusius eksponatus.

Na, o kokybiškam poilsiui, pamirštant visus rūpesčius puikiai tiks Auksinės kopos, Rivjera, Šv. Konstantino bei Elenos kurortinės zonos.

Štai Auksinės kopos ne veltui gavo tokį vardą, mat pagrindinis vietos akcentas fantastiški gelsvo smėlio paplūdimių ruožai, kurių krantus skalauja smaragdinis Juodosios jūros vanduo. Poilsiautojams siūloma ne tik mėgautis saulės voniomis, bet ir atsipalaiduoti SPA, laisvalaikį leisti kino teatre, plaukiojant jachta ar vandens motociklais.

Rivjera nuo seno garsėja kaip politikos elito pamėgtas kurortas. Dabar ši vieta rekomenduojama norintiems daugiau privatumo, šeimoms. Teniso aikštynai, vandens dviračiai, baseinai, parkai, tik maža dalis to, kas jūsų atostogas pavers vienomis įsimintiniausių gyvenime.

Viešbučių Varnoje rezervavimas



Booking.com

Pasilepinti mineralinio vandens procedūromis, romantiškais pasivaikščiojimais, gurmaniška vakariene ar išbandyti bulgariškos virtuvės privalumus kviečia Šv. Konstantino ir Elenos kurortas. Tik visiška ramybė, rūpestis kiekvienu svečiu bei geros emocijos jus sups visą viešnagės laiką. Neišdildomi prisiminimai lydės visus likusius metus, o nuotraukose užfiksuotos šypsenos bus geriausias pavykusios išvykos įrodymas.

Video: ką veikti Varnoje

Varnos žemėlapis