Zadaras – lankytinos vietos

Zadaras – vienas iš gražiausių ir reikšmingiausių Kroatijai miestų. Atvykusiems į akis iš karto krenta romėnų valdymo laikus primenančios architektūros gausa atsispindinti bažnyčių, forumų statiniuose ar tų pačių gatvių projekcijose.

Zadaras žavi ir puikiais kurortais, kurių pasirinkimas išties platus bei nuostabios panoramos apimančios akinančiai mėlynos jūros horizontus. Poilsiautojams ši kryptis bene idealiausias variantas pasiteisinantis tiek žiemos tiek ir vasaros sezono metu.

Zadaras

Vienuolynas Zadare

Zadare džiugina ir pakankamai prieinamos kainos, tad neteks per daug išlaidauti norint gauti kokybiškas paslaugas. Na, o be paplūdimių, saulės vonių ar tingių gulinėjimų galima pamatyti daug istorinės reikšmės objektų su kuriais dabar ir kviečiame susipažinti.

Automobilio nuoma Zadare

Lankytinos vietos Zadare

Ekskursija prasideda nuo lankomiausio taško – Zadaro senamiesčio. Čia išvysite ne vieną itin svarbų miesto simbolį. Ryškiausias iš jų – senovės romėnų aikštė, kitaip dar vadinama tiesiog forumu. Teritorijoje esama ir ankstesnių statinių pamatų likučių, grindinio atkarpų ar korintinių kolonų detalių, bylojančių apie didingus Romos laikus.

Visai šalia stūkso bizantinė ikona – Šv.Donato bažnyčia. Gigantiško pastato išorę karūnuoja net 27 metrus siekiantis kupolas. Taip pat čia rengiami koncertai, kurių dėl natūraliai švarios akustinės aplinkos klausytis tikras malonumas.

Vertėtų užsukti į Zadaro katedrą. Šv.Anastazijos vardu pavadinta bažnyčia tituluojama bene didžiausia mieste. Dailus fasadas ir niekuo jam nenusileidžiantis vidaus interjeras palieka tik geriausius įspūdžius. Paėję kiek toliau nuo katedros aptiksite aikštę, kurioje jau penkis šimtmečius stovi penki simboliniai šuliniai.

Zadaras

Zadaras – miestas prie jūros

Viešėdami Zadare jokiu būdu nepraleiskite progos pasigerėti  žmogaus rankomis sukurtu šedevru – jūros vargonais. Pastarieji ypatingi dėl savo unikalios struktūros, kurios dėka muziką kurią vėjo ir vandens duetas. 70 metrų ilgio laiptų takas slepia bemaž 35 skirtingus vamzdelius padedančius išgauti originalius garsus. Ši vieta tarsi magnetas traukia miesto svečius, tad ir jūs nepražiopsokite tokios išskirtinės patirties.

Įspūdingai atrodo ir miesto vartai pro kuriuos praėjus pastebėtumėte kadaise teritoriją supusių, storų mūro sienų fragmentus, o kiek tolėliau ir išvadavimo aikštę su pačiame centre stovinčia romėniška kolona.

Vertėtų aplankyti garsiąją Liaudies aikštę. Pastarojoje esama tokių įžymybių kaip šešioliktame amžiuje iškilę miesto sargybos rūmai bei miesto lodžija.

Šv.Krizorgono bažnyčia, pastatyta vietoje senovėje veikusio romėnų turgaus ir skaičiuoja bene tūkstantmečio gyvavimo istoriją, tad drąsiai gali būti priskiriama prie neįkainojamų relikvijų.

Štai Šv.Simeono bažnyčia pakeri savo skoninga elegancija bei klasikiniu romaninio stiliaus braižu.

Zadaras

Zadaras

Lankytojų nestokoja ir kita – Šv.Marijos bažnyčia. Nors dabartinė jos išvaizda nėra pirminis variantas, tačiau naujasis atrodo nė kiek neprasčiau. Šalimais taip pat veikia vienuolynas, kurio viduje pristatomos bažnytinių paveikslų ekspozicijos.

Viešbučių Zadare rezervavimas

Ieškote kur apsistoti Zadare? Rezervuokite viešbutį dabar! Pateikiame geriausius viešbučių pasiūlymus Zadare – pasižiūrėkite:



Booking.com

Besidomintiems praeities įvykiais ar šiaip nešališkiems kultūrai, siūlome užsukti į archeologijos muziejų. Jame viešai pristatoma išties stulbinanti romėnų dirbinių, krikščionių liturginių reikmenų bei Zadare rastų senovėje buityje naudotų rakandų paroda.

Svajojantiems apie rojų primenančias akimirkas, rekomenduojame pasidomėti Zadaro kurortinėmis vietovėmis. Kad ir tuo pačiu Ugljan, stebinančiu augalijos gausa. Vešlūs krūmynai, alyvmedžių, figų laukai tarsi mažytė oazė, kurioje pasijausti atitrūkus nuo visų rūpesčių itin paprasta.

Aišku, Ugljan nepasigesite ir paplūdimių. Restoranų kviečiančių pasistiprinti autentiškais kroatų virtuvės gardumynais.

Pailsėti ir papramogauti pavyks Brograd mieste. Čia esama ne vieno paplūdimio, poilsiautojų vertinamo jau vien dėl nepaprastai skaidraus vandens. Norintiems pajudėti irgi paruoštas platus atrakcijų spektras: nardymas, lauko tenisas, golfas, vandens motociklai ir kita.

Po pilnos įspūdžių dienos romantiškai vakarą pasitikti galėsite vietinėse kavinėse ar tiesiog nuo tilto su vyno taure stebint saulėlydį.

Video: ką veikti Zadare

Zadaro žemėlapis