Donkasteris

Donkasteris – miestas centrinėje Didžiosios Britanijos dalyje, į rytus nuo daug geriau žinomo Mančesterio. Tai gana nedidelis, jaukus britiškas miestas. Keliauti vien į jį kažin ar verta, tačiau jei jau būsite netoliese, aplankyti galima ir Donkasterį.

Klimatas. Jūrinis klimatas. Vasarą temperatūra gali būti 12-29 laipsniai šilumos. Žiemą temperatūra būna nuo 0 iki 8 laipsnių šilumos. Vienas sausiausių Didžiosios Britanijos miestų, kritulių iškrenta mažiau negu Vilniuje.

Donkasteris

Atvykimas. Į Donkasterio Robino Hudo vardu pavadintą oro uostą patogiausia tiesiog atskristi. Nuo oro uosto iki miesto centro lieka 6 kilometrai, kuriuos įveikti galima autobusu už maždaug 2,5 svaro.

Automobilių nuoma Donkasteryje

Nakvynė. Donkasteris – nedidelis miestas, todėl pasirinkimų nakvynei jame nėra daug. Vienas iš variantų – Balmoral svečių namai, siūlantys nakvynę nuo 26 svarų. Daug pigesnis, tačiau keliautojų prasčiau vertinamas Restover Lodge viešbutis nakvynę siūlo nuo 9 svarų.

Turbūt populiariausia nemokamo viešbučių rezervavimo sistema Booking.com Donkasteryje ir šalia jo siūlo beveik 20 nakvynės vietų. Šioje nuorodoje matysite viešbučių pasiūlymus ir galėsite iš karto rezervuotis nakvynę be jokių išankstinių mokesčių. Turėkite omenyje, kad sutaupyti galite rinkdamiesi triviečius ar keturviečius apartamentus, taip pat apsistoję toliau nuo miesto centro.

Viešbučių Donkasteryje rezervavimas



Booking.com

Maistas. Maisto kainos Donkasteryje panašios kaip ir visoje Didžiojoje Britanijoje. Pavalgyti užkandinėse galima už 3 svarus, ruošiantis maistą patiems pigiau.

Ką veikti. Pačiame Donkasteryje turistų lankoma Conisborough pilis, Cusworth dvaras ir jo aplinka. Verta pamatyti į šiaurės vakarus nuo miesto, už 5 kilometrų esantį Brodsworth dvarą ir sodus, kuriuos mielai lanko turistai. Iš Donkasterio dvarą pasiekti galima 203 autobusu, įėjimas kainuoja apie 8 svarus.

Donkasterio žemėlapis