Milanas – lankytinos vietos

Koks yra Milanas? Jis madingas! Jis prabangus! Jis dvelkia iškilia istorija. Žinoma, daugeliui Milanas asocijuojasi su madomis, su garsiausių dizainerių kolekcijų pristatymais, tačiau reikia nepamiršti, kad šis miestas gali parodyti kur kas daugiau.

Lankytų vietų yra daug ir didžioji jų yra visiškai nemokamos. Jeigu išleisite didžiąja dalį pinigų drabužiams, tai bent jau galėsite aplankyti geriausius Milano objektus neišleidę nei cento!

Katedra Duomo

Katedra Duomo yra gotikinio stiliaus ir tai yra pati didžiausia tokio stiliaus bažnyčia visame pasaulyje! Tai tikras Milano pasididžiavimas, kurio viduje yra daug marmurinių skulptūrų. Nuostabu ir tai, kad katedros viduje yra apie 40 000 sėdimų vietų. Šis pastatas buvo pradėtas statyti XIV amžiuje, o baigtas XIX amžiuje.

Darbo laikas: I-VII 8.30-18.45.

Lankymas nemokamas.

Milano katedra

Milano katedra

La Scala

Galima drąsiai sakyti, kad La Scala yra pats žymiausias ir labiausiai lankomas teatras visame pasaulyje. Jis buvo pastatytas XVIII amžiuje. Būtent šioje operoje buvo atlikti garsiausi ir puikiai žinomi Pučinio, Verdžio ir kitų žymių kompozitorių kūriniai.

Automobilių nuoma Milane

Greta šios operos yra ir muziejus, kuriame galima atrasti eksponatus susijusius su istorija. Tiesa, kainuoja ne tik atėjimas į pasirodymą, tačiau ir norint paprasčiausiai pasižvalgyti po pastatą. Visgi, iš išorės jis taip pat labai įspūdingas, tad nebūtina net eiti į vidų.

Darbo laikas: Operos ir muziejaus darbo laikas: I-VII 12.00-18.00.

Skirtinga veikla La Scala kainuoja skirtingai. Galima apsilankyti ne tik muziejuje bei operoje, tačiau užsiimti edukacine veikla, dalyvauti performansuose.

Galleria Vittorio Emanuelle II

Tai Vittorio Emanuelle galerija stiklintu stogu, taigi būdamas joje jausitės tarsi po atviru dangumi. Daugelis apsilankę tikina, kad jausmas tikrai labai išskirtinis. Ši galerija buvo pastatyta XIX amžiuje. Tiesa, šiuo metu pastato viduje yra ne įprasta galerija, kurioje eksponuojami meno kūriniai, tačiau parduotuvių pasažas, kuriame gali apsipirkti kiekvienas. Rekomenduojama atvykti šventės metu, kadangi tuomet stikliniai pasažai būna labai skoningai ir šventiškai dekoruojami.

Darbo laikas: didžioji dalis parduotuvių atsirado 09.30 ir dirba iki 19.30.

Montenapoleonės gatvė

Visi puikiai sutinka, kad Milanas – mados sostinė, tad jeigu norite įsigyti spalvingų ir skoningų drabužėlių – užsukite į Montenapoleonės gatvę. Ši gatvė taip pat priklauso lankytoms vietoms. Drąsiai galima sakyti, kad tai pati madingiausia ir skoningiausia vieta pasaulyje! Aišku, jeigu norėsite ką nors įsigyti – teks daužyti kiaulę taupyklę, turbūt juk lankotės gyvenime vos kartą – apsipirkite! Jeigu, visgi, galvojate, kad pirkti nieko nenorite – siūlome užsukti į gatvę bent pasižvalgyti.

Milano centras

Milano centras

Pergalės šventykla arba Tempio della Vittorio

Tai nuostabus paminklas Milane, kuris buvo inauguruotas 1928 metais, kuomet buvo minimos Vittorio Veneto metinės. Taip pat šventykla skirta prisiminti I pasaulinio karo aukas, Milano gyventojus.

Šv. Marijos Maloningosios bažnyčia

Tai dar vienas religinis pastatas, kuris pritraukia labai daug turistų iš viso pasaulio. Bažnyčia yra pastatyta gotikiniu bei romaniniu stiliumi, o pats pastatas yra sujungtas su dominikonų vienuolynu. Siekiant, kad pastatas išliktų, 1999 metais buvo atlikti restauravimo darbai. Šią bažnyčią žmonės dažniausiai atpažįsta iš to, kad jos lubas puošia Leonardo da Vinči freska “Paskutinė vakarienė”. Taigi, apsilankius Milane čia užsukti yra būtina, kitaip nepamatysite to, kas dažnai vadinama stebuklu meno srityje.

Darbo laikas:  I-VII 8.30-18.45.
Milano gamtos istorijos muziejus

Jeigu jus domina Milano bei visos Italijos istorija – būtina apsilankyti šiame muziejuje. Tai yra vienas seniausių muziejų Milane. Jame galite atrasti ne tik istorinius eksponatus, tačiau taip pat ir gamtos stebuklus – mineralus, paukščius, iškasenas ir kitus turtus.
Darbo laikas: II-VII 9.00-17.30.

Sekmadieniais įėjimas nemokamas.

San Lorenzo bazilika

Tai išskirtinė bazilika, kurią privalote aplankyti. Bazilika yra pastatyta IV amžiuje, taigi skaičiuoja ilgus šimtmečius. Tiesa, dėl neramių laikų ji buvo apgriauta ir vėl atstatyta 1911 metais, vėliau – 1916, galiausiai – 1937 metais.

Darbo laikas: I-VII 7.30-12.30 14.30-18.45.

Triumfo arka

Triumfo arka

Milano centrinis parkas

Centrinis parkas – puiki vieta kur galite pailsėti, pavalgyti ir paprasčiausiai pasislėpti nuo labai kaitrių saulės spindulių. Pasiekti šį parką beveik iš visų miesto pusių galima metro, tad jeigu tik leidžia laikas – būtinai užsukite. Parke taip pat galite pamatyti arką, kuri buvo pastatyta Nepoleono Bonaparto įsakymu!

Viešbučių Milane rezervavimas



Booking.com

Modernaus meno galerija

Tai lankytina vieta, kurią privalo aplankyti visi, kurie domisi menu. Šiame pastate savu metu buvo apstojęs net ir garsusis Napoelonas Bonapartas, kuris tiesa, labai pamilo Milaną. Muziejuje galite pamatyti nuostabius Picasso, Renoir, Gaugin ir kitų menininkų darbus, kurie žinomi visame pasaulyje.
Darbo laikas: II-VII 9.00-17.30

Sekmadieniais įėjimas nemokamas.

Milanas – įvairus ir įvairiapusis, tad kiekvienas atras, ką čia veikti. Lankytinos vietos Milane apima nuostabius gamtos paminklus, fantastišką architektūrą, be to, čia visuomet rasite skanaus maisto ir madingų drabužių.

Milano žemėlapis

Video apie Milaną